Onze filosofie: online content marketing

Veel bedrijven zijn volop de switch aan het maken van traditionele (storende) reclame naar content marketing. Wij passen al 10 jaar deze techniek toe bij onze klanten, alleen had dit toen nog geen naam. Nu heet het “content marketing”, maar wat is dat juist?

Je expertise tonen aan potentiële klanten

Je verspreidt als bedrijf online waardevolle informatie waarmee je je doelgroep inspireert, helpt betere keuzes te maken of meer uit je aanbod te halen. Kortom: je toont zeer concreet de expertise van je bedrijf aan. Je toont dat je bedrijf kwaliteit levert. Je toont jullie sterke punten. Niet door een advertentie te verspreiden met daarop “Bij ons de beste kwaliteit”. Nee, via content marketing maak je dit zeer concreet. Bijvoorbeeld:

 • Een tevreden klant vertelt in een video over z’n ervaringen met je bedrijf en toont letterlijk wat de samenwerking heeft opgeleverd.
 • In een artikel worden de laatste trends of een wijziging in de wetgeving uit de doeken gedaan die grote gevolgen heeft voor je doelgroep.
 • In een visual of video geef je tips hoe je doelgroep meer uit je aanbod kan halen.
 • Je toont een project dat jullie aan het realiseren zijn.
 • Een samenvattende video van een seminarie of workshop.
 • In een infographic wordt jullie werkwijze uitgelegd.
 • Via het online beantwoorden van vragen kan een potentiële klant te weten komen welke van je producten/diensten best bij hem of haar past.

Of nog anders gezegd: content marketing is op een relevante en aantrekkelijke manier prospects en klanten de helpende hand bieden zonder direct je product of dienst aan te prijzen.

Als je bovenstaande voorbeelden (zogenaamde “content”) volgens de juiste strategie uitwerkt en op de juiste online kanalen verspreidt en adverteert, dan trek je vanzelf meer ideale klanten aan.

Geen storende reclame

Content marketing is een manier van aan marketing doen die geen pure reclame is. Resultaat: meer klanten zullen jullie automatisch zelf contacteren. Andere té directe reclametechnieken (advertenties, cold calling, …) worden door de consument als storend ervaren (en hebben dus steeds minder effect), zijn zeer duur (bv radio- of tv-spots) of hebben eenmalig enkele dagen effect (bv advertenties). Lees hier meer over content marketing.

Storytelling

Online is je doelgroep zelfsturend, het bepaalt zelf of je als bedrijf interessant of relevant genoeg bent. Enkel dan zullen mensen online klikken, reageren, delen, … op wat je verspreidt. Ook de algoritmes van de sociale media laten zulke posts hoger verschijnen. Wij weten als geen ander hoe je publiek kan binden met content. Al onze medewerkers hebben een combinatie van redactionele ervaring (bij tv en kranten) en commerciële ervaring (reclamecampagnes). Een gouden combinatie in deze tijden. Wij zetten 200% in op storytelling.  Verhalen vertellen. Dat is een krachtig en effectief communicatiemiddel om je doelgroep te binden. Ook om abstracte zaken of commerciële doelen te bereiken.

 

Door een betere online zichtbaarheid continu top of mind

Op een niet-opdringerige manier. We zorgen ervoor dat je bedrijf opvalt bij je doelgroep. Zodat geïnteresseerde kopers zelf met jullie contact opnemen. Mensen (B2B of B2C) willen nu zélf beslissen wanneer ze de tijd rijp achten om je bedrijf te contacteren. Ze willen niet gestoord worden of opgebeld worden op een moment dat het hen niet past. Wij helpen je bedrijf groeien met online marketing & sociale media. Van strategische ondersteuning tot en met de uitvoering en rapportage.

De techniek achter onze aanpak

We werken in 3 fases toe naar de gewenste commerciële return.

Salesfunnel 3 fasen

Fase 1: bewustzijn van de nood aan je aanbod ontstaat

→ Door marketing verhogen van je merkbekendheid, aantonen van je expertise & focus op groot bereik.

Fase 2: aanschaf in overweging nemen

→ Marketing focust op de doelgroep binden aan je merk en bedrijf, remarketing, top of mind.

Fase 3: conversie & lead generation

→ Via marketing de doelgroep de gewenste commerciële actie doen ondernemen.

Wens je meer info? Zo gaan we tewerk:

 1. Stuur ons een mailtje op hallo@content-makers.be of bel op +32 52 55 68 98.
 2. We plannen een gratis en vrijblijvend gesprek.
 3. We bezorgen je een offerte met fixe prijs. (Geen financiële verrassingen achteraf.)
 4. Ondertekenen van de offerte.
 5. Opstartmeeting.
 6. Concrete uitwerking van het pakket.

 

Waarom kiezen voor ons?

Bewezen resultaten: méér klanten, méér omzet.

Zo zorgden we bv. voor tientallen nieuwe klanten voor Dieet Lecluyse. Voor een restaurant bereiken we wekelijks 15.000 mensen via Facebook. Voor DGI (bedrijfsvastgoed) zorgen we via LinkedIn voor meer bekendheid bij hun prospects, de boodschap werd zelfs opgepikt door Het Laatste Nieuws. Wij zelf draaien onze omzet puur via het opvallen via online marketing. Wij hebben geen verkopers in dienst, geen advertenties in boekjes, … Check hier wat klanten over ons vertellen >>

Je weet op voorhand tot op de euro nauwkeurig wat het marketing pakket zal kosten.

Geen financiële verrassingen. We spreken op voorhand alles goed door, zodat iedereen op het einde een fijn gevoel overhoudt aan de samenwerking. We sturen bv. geen factuur als we onvoorzien een extra meeting met jullie doen.

Enorme tijdswinst. We ontzorgen jullie van de online marketing en sociale media

Resultaat: een professionele online marketing zonder extra moeite. Jij en je collega’s kunnen zich focussen op je ‘normale’ werk voor jullie klanten. Bestellingen komen automatisch binnen (dus niet meer nodig om te gaan jagen achter klanten), minder tevergeefse offertes maken, je moet niet meer zelf bezig zijn met je social media, opmaken van e-mailings, …

10 jaar ervaring in online marketing.

In elk pakket zit variatie aan content (video’s, blogartikels, visuals, ...). We maken alles zelf intern.

We leveren geen plan op papier om jullie daarna aan jullie lot over te laten. Nee, wij schrijven de strategie, maar maken ook zelf jullie online posts, e-mailings, … Maar niet zoals de meeste concullega’s van ons die zich focussen op één content type. Ze maken of blogartikels, of visuals, of video’s. Terwijl net de variatie aan content online super werkt. Mensen worden het beu als je altijd hetzelfde soort content post. Het is een enorme sterkte als je per boodschap bekijkt in welke vorm die het best tot zijn recht komt. De ene boodschap past het best in een geschreven blogartikel, de andere boodschap in video, en een slagzin het best op een visual.

De grote reclamebureaus bieden ook die variatie aan content aan, maar die kostprijs is voor kmo’s niet haalbaar.

Geen standaardpakketten.

Alles wordt van scratch op maat uitgewerkt. We doen niet “zomaar wat”, maar denken heel erg mee, zelfs als de klant het niet vraagt.

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

We leggen de lat hoog, hoog niveau van afwerking, we geven altijd een heel persoonlijke service en zijn zeer gedreven en betrokken.

Je verdient een veelvoud van je marketinginvestering terug via extra omzet.

Bewezen resultaten. Contacteer ons voor meer info.

Geen klassieke reclamejongens en -meisjes. Belangrijk, want pure, directe reclame werkt niet meer.

Onze medewerkers hebben allemaal redactionele (bij tv en kranten) en commerciële (reclamecampagnes) ervaring. Een gouden combinatie: we kunnen een boodschap aantrekkelijk vertalen naar een groot publiek (belangrijk in deze tijden van overvloed aan info) én we halen ermee de commerciële doelen.

Wij halen altijd de afgesproken deadlines.

Het zit gewoonweg in ons DNA: gedrevenheid en op tijd leveren zijn cruciaal.

Doe de test. Wie bel jij het liefst voor een offerte?

Mensen die altijd een verkooppraatje afsteken of mensen die laten zien dat ze kaas hebben gegeten van de oplossing of het product dat je zoekt?

Dat laatste waarschijnlijk?

Waarom dan zelf niet met je bedrijf kiezen voor deze verkoopstrategie?