Content Makers Team Maarten Rottiers

Content Makers is een online content marketing bureau uit Vlaams-Brabant, gelegen in de driehoek Brussel, Antwerpen en Gent. Opgericht in 2008 door onze zaakvoerder Maarten Rottiers. Intussen werken we met een vast team van 8 enthousiastelingen aan de online marketing van onze klanten (6 vaste en 2 extra freelance medewerkers).

Onze klanten zijn voornamelijk kmo’s van 1 tot 50 werknemers

Onze klanten willen groeien, maar ze hebben geen uitgebreide sales- en marketingafdeling. Intern hebben ze te weinig tijd of kennis om hun online marketingaanpak en sociale media te professionaliseren. Ze schakelen ons in als een echte partner voor het professionaliseren van hun online marketing. Bekijk hier onze klantencases >>

Wat ons content maakt?

Wij vinden dat kmo’s die willen groeien niet zonder professionele online marketing kunnen. Het is de snelste en meest structurele manier om meer klanten en meer omzet binnen te halen. Het is de meest efficiënte manier om je marketingbudget in te zetten. Als je het vergelijkt met andere marketingkanalen, haal je met hetzelfde budget via online marketing betere commerciële resultaten.

Wat ons content maakt?

Van in zee te gaan met gepassioneerde kmo’s die ook geloven in online marketing. En van de online marketing bij hen commercieel te zien scoren. Wij genieten ervan creatieve content te maken (visuals, video’s, blogartikels, e-mailings, …). Wij worden content van de kick van onze sociale media posts en campagnes te zien scoren bij onze klanten.

Onze sterkte

We kunnen een boodschap aantrekkelijk vertalen naar een groot publiek én de eraan verbonden commerciële doelen realiseren. Bovendien krijgen we van onze klanten te horen dat we dat doen op een gedreven manier en dat ze de samenwerking met ons plezant vinden.

Online content marketing bureau

Onze zaakvoerder Maarten Rottiers heeft na zijn universitaire studies eerst 7 jaar in dienst gewerkt voor de VRT en Belfius. Waarna hij in november 2008 Content Makers heeft opgericht. Het idee om een online content marketing bureau op te starten dat de content marketing techniek hanteert, is ontstaan uit zijn ervaringen bij de VRT en Belfius.

Pionier in content marketing

Content Makers is een pionier in online content marketing. Wij zijn al sinds 2008 actief als content marketing bureau in België, lang voor de term “content marketing” bestond. Vandaag schakelen steeds meer bedrijven over van een opdringerige manier van reclame maken naar de content marketing techniek. In 2008 was onze aanpak eerder een uitzondering.

(Meer lezen over content marketing kan hier op de vaksite Frankwatching of Bloovi).

 

Storytelling-techniek

Onze zaakvoerder Maarten heeft tv-programma’s gemaakt voor de VRT (‘Ook getest op mensen’ met Marcel Vanthilt, reportages in de Tour de France, het cultuurprogramma Lux met Luc Janssen, Spraakmakers op Canvas (oa. met Rudi Vranckx, met Greet De Keyser een portret van Al Gore gemaakt over de klimaatopwarming).

De storytelling-techniek, cruciaal in tv-programma’s, heeft hij meegenomen in de marketing die we nu voor bedrijven opzetten. Daarnaast heeft hij voor het toenmalige Dexia (nu Belfius) reclamecampagnes gemaakt voor Dexia en jongerenmerk Axion. Daar heeft hij zijn marketing skills aangescherpt.

Al onze medewerkers hebben die combinatie van redactionele ervaring (bij tv en kranten) en commerciële ervaring (reclamecampagnes). Een gouden combinatie in deze tijden.

Waarom?

Online content marketing betekent dat je content (tekst, audio, video, visuals, …) inzet om je doelgroep te bereiken. En content heeft lezers, kijkers en luisteraars nodig. Kortom: publiek. Publiek is zelfsturend, het bepaalt zelf of je interessant of relevant genoeg bent.

De media weten als geen ander hoe je publiek kan binden met content, hun product is namelijk content. Vandaar dat onze redactionele ervaring bij tv-zenders en geschreven pers een voorsprong geeft tegenover de klassieke reclamebureaus die die manier van denken moeilijker kunnen integreren in hun campagnes. De klassieke, pusherige reclame werkt vandaag immers niet meer.

content marketing bureau Content Makers

Van waar onze bedrijfsnaam Content Makers?

We maken de online strategie, campagnes en content (video’s, bedrijfblog, social media posts, …)  voor bedrijven om zo hun online zichtbaarheid te verbeteren. Tegelijk is het onze missie om onze klanten content (tevreden) te maken.