Wij helpen kmo’s groeien met online marketing & sociale media

Van strategische ondersteuning tot en met de uitvoering en het meten.

Zo kan je als kmo met een kleine sales- en marketingafdeling toch continu groeien.

Speciaal op maat van KMO’S:

Pakket “Boost je merkbekendheid via online marketing”

Wat heb je als kmo nodig om via online marketing meer klanten binnen te halen?

Dat hangt af van jullie doelgroep en commerciële doelstellingen. En van hoe sterk jullie online aanwezigheid momenteel is.

Online marketing is een groeiproces. In elke fase hebben jullie nood aan een andere focus en aan andere ondersteuning door ons.

Voor elke fase hebben wij een ander marketing pakket. Door onze 10 jaar ervaring, weten we goed wat werkt en wat niét.

We doen dit via slimme online content marketing: efficiënt en op maat van je budget.

We zijn een pionier op dit vlak. Steeds meer bedrijven schakelen over naar de content marketing techniek. Een recente hippe term voor iets wat wij al 10 jaar succesvol uitvoeren bij onze klanten. 

Op basis van onze 10 jaar ervaring.

Voor elke fase een marketing pakket op maat.

 

Is jouw bedrijf een beginner, gevorderde, expert of pro qua online marketing?

 

Stuur ons een mailtje via bovenstaande knop, en we contacteren jou voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Via een vragenlijst achterhalen we in welke fase je bedrijf zit.

Wat zit er in het marketing pakket?

We doen al sinds 2008 aan online content marketing. Je krijgt onze ervaring over wat werkt in een kant-en-klaarpakket aangeboden. De precieze inhoud hangt af van hoe sterk jullie online aanwezigheid momenteel is, jullie doelgroepen, commerciële doelstellingen, aanbod, … Nadat we al die parameters bekeken hebben, bepalen we de precieze inhoud van het pakket. Ruwweg zal een pakket volgende onderdelen bevatten.

  • Online marketing en sociale media strategie

Alles start met het bepalen van de strategie met duidelijke doelstellingen. Welke online kanalen gaan we inzetten, en welke niet? En volgens welke strategie? Op welke doelgroep(en) en diensten/producten gaan we focussen?

  • Content kalender

Daarna stellen we de content kalender op. We gieten de strategie in een kalender met concrete onderwerpen en publicatiedata. De strategie en kalender spelen in op de uitgezette doelstellingen.

  • Content creatie

Wij zorgen voor gevarieerde content: blogartikels, video’s, visuals, …

De content kalender werken we stap per stap uit in concrete visuals, blogartikels, video’s, … Goede content online verspreiden is de basis om gevonden te worden via Google en om via je sociale media op te vallen.

Regelmatig informatie over jullie aanbod en expertise verspreiden via de online kanalen is een zeer efficiënte manier om de commerciële doelen te bereiken.

Bijvoorbeeld: antwoorden op veelgestelde klantenvragen, tips/inspiratie over jullie aanbod, portret van een tevreden klant, inspelen op de actualiteit, humor, …

  • Online verspreiden

We verspreiden de content online. In de strategiefase bepalen we welke online kanalen we gaan inzetten. Bv. Facebook, LinkedIn, Instagram, Pinterest, blog, e-nieuwsbrieven, marketing automation, … We posten de content op de gekozen online kanalen. Welke kanalen we gaan inzetten, hangt af van veel factoren. Na grondig onderzoek bepalen we de kanalen in de strategiefase. Voor de start leggen we vast of wij alles online gaan verspreiden, of dat jullie zelf ook een deel doen.

Dit is reclame die wél gewenst is door de consument (in tegenstelling tot bv. tv- of radiospots, advertenties, …). Meer nog, waarnaar wordt uitgekeken. Je verspreidt de content online. Je doelgroep apprecieert de content en deelt die zelf verder online. Dit noemt men ‘organisch’ bereik (zonder advertenties in te zetten).

  • Adverteren op sociale media

Door te adverteren via jullie sociale media zorgen we ervoor dat de posts van je bedrijf op bv. Facebook extra bereik opleveren. Via advertenties kunnen we heel gericht de juiste doelgroep bereiken. We gaan voor efficiëntie: het is zeker niet nodig om op alle sociale media kanalen advertenties te gaan plaatsen. We willen je doelgroep ook niet spammen en storen met te veel advertenties.

  • Automatisch leads genereren

Via een aantal technieken zorgen we ervoor dat je bedrijf continu nieuwe warme leads binnenkrijgt. Een deel wordt direct klant, en bij een deel wordt via een sales gesprek de deal gesloten. Op basis van onze 10 jaar ervaring werken we, op maat van elke klant, een combinatie van online marketing technieken uit (email marketing & automation, sociale media campagnes, website aanpassingen, content creatie, …). Met de focus op gekwalificeerde leads. De leads die via onze online marketing technieken binnenkomen zijn 80% klaar om klant te worden. Je salesmensen moeten enkel de bal nog binnenkoppen. Er zijn dus geen cold calling en koude prospectiebezoeken meer nodig. Eenmaal dit systeem is opgezet, komen de leads vanzelf automatisch binnen. Het gebeurt allemaal vanzelf online. Zelfs als wij en onze klant op vakantie zijn.

  • Meten, opvolgen doelstellingen en bijsturen

Op die manier monitoren we of we op schema zitten om de doelstellingen te bereiken die we in de strategie hebben bepaald.

 

Wij hielpen eerder al:

Wat ons vooral is opgevallen is dat het aantal effectieve deals uit social media opmerkelijk is gestegen sinds onze samenwerking met Content Makers. Vroeger werd onze social media wel bemand, maar niet op een structurele manier. Door er structuur en ritme in te brengen zien we ook de resultaten.  De kwaliteit van onze sociale media en blog is nu ook eindelijk op het niveau van onze expertise!

Nathalie Guidé
Nathalie GuidéMarketingverantwoordelijke DGI Bedrijfsvastgoed
DGI bedrijfsvastgoed over de samenwerking met Content Makers

Een contente klant aan het woord.

Publié par Content Makers sur mardi 9 Janvier 2018

Stuur ons een mailtje via bovenstaande knop, en we contacteren jou voor een gratis en vrijblijvend gesprek.